Slovenian  English

Frizerka svetuje: Česanje brez cukanja

Frizerko Katjo smo prosili, naj nam zaupa nasvetke, s katerimi bodo našim fantkom zrastli zdravi in močni lasje, punčkam pa dolgi in gosti čopki. Je česanje brez cukanja sploh mogoče in ali je obisk frizerskega salona kaprica, odgovarja najljubša frizerka naših mazic.

Mamina Maza: V čem se lasje dojenčkov in otrok razlikujejo od las odraslih?
Katja Kačič:
Otroški lasje so tanjši in bolj krhki od las odraslih, zato je potrebno z njimi ravnati še posebej nežno.

Mamina Maza: Na kaj moramo biti pozorni pri umivanju laskov?
Katja Kačič:
Pozorni moramo biti pri izbiri šamponov, glavnikov in krtač, saj le-ti pripomorejo k lepemu in zdravemu lasu. Vaša drogerija ponuja odlične izdelke v ta namen. Dojenčkom do 6. meseca starosti ni potrebno umivati las več kot 1 krat na teden.

Mamina Maza: Kaj priporočate, da česanje ne bo neprijetno?
Katja Kačič: Otroške lase razčešemo s širokimi glavniki ali krtačami. Las nikoli ne češemo od vrha lasišča, ampak začnemo pri spodnjem delu las tako, da lase primemo v čop in jih s tem zaščitimo pred cukanjem in trganjem. Če so lasje otroka še posebej nagnjeni k vozlanju, vam priporočamo uporabo pršila za lažje razčesavanje.

 

Mamina Maza: Kako otroka pripraviti na prvi obisk frizerskega salona?
Katja Kačič: Svetujem vam, da pred prvim obiskom frizerja vašega nadobudneža malce pripravite na dogodek. Ko se boste šli ostričt sami, ga vzemite s seboj, da se spozna s prostorom in da, predvsem vidi, da se mamica v frizerkinih rokah počuti varno in prijetno in kar je najbolj pomembno, da striženje ne boli! Ko bo naslednjič na vrsti sam, naj si frizerka vzame več časa in prek igre uredi malo glavico. Z rednim striženjem konic preprečite vozlanje las in jih s tem ojačate, zato je smiselno, da otroku nego las predstavimo v lepi in prijetni luči.

Katjo lahko z malčkom obiščeta v njenem salonu: J&K


Avtor:
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke