Slovenian  English

Kako očistiti igrače za v vodo?

Ni boljše zabave, kot banjica, polna mehurčkov in pisane igrače, ki špricajo in lulajo. Kljub temu, da po kopanju vodo vedno iztisnete iz njih in jih lepo posušite, pa sčasoma začnejo smrdeti in v notranjosti počrnijo. To so plesni in bakterije, ki so za zdravje zelo škodljive.. Nočete jih čistiti z agresivnimi čistili, saj lahko ostanejo na igračah, otrok pa jih rad nosi v usta. Kaj storiti drugega, kot jih zabrisati v smeti in kupiti nove? Tukaj je nekaj idej:

  • ČIŠČENJE S KISOM

V večjo posodo nalijte mešanico kisa in vode (1:3). Igrače namakajte eno uro in jih vmes večkrat napolnite in izpraznite s pripravljeno mešanico.

  • ČIŠČENJE S KISOM IN SODO BIKARBONO

Za še večji čistilni učinek, lahko mešanici dodate sodo bikarbono. Sami radi dodamo tudi eterično olje čajevca, ki preprečuje ponoven razrast škodljivih mikroorganizmov.

  • ČIŠČENJE Z ZOBNIMI TABLETAMI

Kupite šumeče tablete za čiščenje zobnih protez. V večjo posodo nalijte vodo, vanjo potopite igrače in dodajte približno 4 tablete. Namakajte eno uro.

  • STROJNO ČIŠČENJE

Igrače brez luknjic in baterij lahko brez skrbi operete tudi v pomivalnem ali pralnem stroju.


Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke