Slovenian  English

Rok uporabe kozmetičnih izdelkov

Na izdelku ali njegovi embalaži mora biti natisnjen simbol odprtega lončka. V njegovi sredini ali zraven je izpisano, koliko časa po odprtju izdelka, je le-ta še uporaben.

Velja pa za izdelek, ki je pravilno skladiščen, torej, na hladnem, suhem in temnem prostoru, kar kopalnica zagotovo ni! Ob nepravilnem skladiščenju morate navedeni rok uporabe skrajšati vsaj za polovico.
Poleg tega se je pametno držati še nekaj malenkosti in tako kar najbolje zavarovati izdelek pred oporečnostjo.

*    Posebno pozornost namenite izdelkom, ki vsebujejo veliko vode, saj so zaradi vodne osnove med najbolj izpostavljenimi.
*    Izdelke takoj po uporabi dobro zaprite.
*    Izbirajte med izdelki v tubah, ker so najbolj higienični. Kozmetiko v lončkih zajemajte izključno s plastičnimi lopaticami, opranimi pred vsako uporabo.
*    Nikoli v lonček ne pomakajte prstov in tako vanj prenašajte bakterij z rok in izza nohtov!

Nikoli ne kupite izdelka, ki nima natisnjenega simbola odprtega lončka. Od leta 2003 velja zakon, ki uvaja obvezno navedbo simbola na izdelku zaradi varovanja potrošnikov. Če omenjenega simbola ne opazite, izdelek vrnite na polico. V najslabšem primeru je lahko tako star, da ob njegovi proizvodnji zakon še ni veljal ali pa prihaja iz nekontroliranega uvoza, ki ne ščiti potrošnika v okvirih zahtev EU.
Prav tako se izogibajte izdelkom, ki imajo zelo dolg rok uporabe. To pomeni, da vsebujejo veliko konzervansov, ki so škodljivi za vaše zdravje in lepoto.

Izdelek takoj zavrzite, če spremeni barvo, vonj ali teksturo!


Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke