Slovenian  English

Zimski dermatitis

Zimski dermatitis prizadene otroke in odrasle s suho in občutljivo kožo v zimskih mesecih, ko je v ogrevanih prostorih zrak izredno suh. Posebno so k izsušeni koži nagnjeni atopiki. Po izteznih delih okončin, pri otrocih dostikrat tudi na licih, se pojavijo blago pordela in luščeča žarišča z razpokano kožo. Srbenje je blago, spremembe lahko pečejo.

Kožo zaščitimo z ustreznimi negovalnimi mazili, ki jih nanesemo vsaj enkrat dnevno ter obvezno po tuširanju. Izbirajmo mazila z višjim odstotkom maščob, ki okrepijo zaščitno vlogo kože in preprečujejo izgubljanje vlage, ter z dodatki naravnih vlažilcev, ki zadržujejo vodo v povrhnjici. Kombinacija mraza, vetra, sonca in suhih ogrevanih prostorov predstavlja stres za našo kožo, zato jo obvezno zaščitimo, predno se odpravimo ven. Z ustrezno nego in zaščito bomo mi in naši otroci lahko brezskrbno uživali v zimskih radostih.


Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke