Slovenian  English

Pogoji poslovanja, dostava

Lastnik in upravljalec spletne trgovine www.MaminaMaza.si je:

Podjetje: Ana Bajraktarevič s.p.
Naslov: Dunajska 74, 1000 Ljubljana
Kontaktni podatki: info(v)Mamina-Maza.si
Davčna številka: 75521130
Matična številka: 3394824
IBAN: SI56 0203 2025 7447 849
Poslovna tradicija: 2008
Vpis v registrski organ: AJPES, izpostava Ljubljana, številka 316-02-V01-060644, 17.9.2008
 1.  NAROČANJE

Izdelke lahko naročite:

- Na spletni strani: http://www.Mamina-Maza.si

Naročilo se smatra kot veljavna kupoprodajna pogodba in velja za vsako oddano naročilo. Kupec z naročilom potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja.

Cene

Vse cene so v evrih in veljajo od 1.10.2014 dalje.
Cene veljajo za dan naročila, za nakup preko spletne trgovine Mamina Maza.
Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila ter do vsebinskih in drugih sprememb. Tekstovne napake so možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti.

Izvedba naročila

Za izvedbo vašega naročila potrebujemo naslednje podatke:

Velja za fizične osebe:
- Seznam izbranih izdelkov (naziv in količina)
- Ime in priimek
- Naslov in poštno številko (za dostavo)
- Telefonsko številko (za naključno preverjanje avtentičnosti naročila)
- Elektronski naslov (za povratno potrdilo o oddaji naročila)

Velja za pravne osebe:
- Seznam izbranih izdelkov (naziv in količina)
- Ime in priimek odgovorne osebe za naročanje
- Naslov in poštno številko sedeža podjetja
- Naslov in poštno številko za dostavo (vkolikor se razlikuje od naslova sedeža podjetja)
- Davčno številko podjetja
- Telefonsko številko (za naključno preverjanje avtentičnosti naročila)
- Elektronski naslov (za povratno potrdilo o oddaji naročila)

Varovanje osebnih podatkov*

 • Prijava na spletni strani

Spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov (UL RS, št. 98/2004) in zakon o elektronskem poslovanju na trgu (UL RS, št. 96/2009). Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročil, komunikacijo in informativno gradivo. Za nikakršen namen jih, brez vašega privoljenja, ne bomo posredovali tretjim osebam.

 • E-novičke

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice ponudnik občasno obvešča o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da elektronskega naslova uporabnika ne bo zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novic.

* glej 3. člen: VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Potrdilo o naročilu

Ko je spletno naročilo zaključeno, vam potrdilo o naročilu avtomatsko posredujemo na predloženi elektronski naslov. Po potrditvi elektronskega sporočila naročilo velja za oddano in ima značaj kupoprodajne pogodbe.

Preklic naročila

Kupec ima pravico do odstopa od naročila, brez navedbe razlogov za tovrstno odločitev, vkolikor je odstop podan pisno na sedež podjetja: Ana Bajraktarevič s.p., Dunajska 74, 1000 Ljubljana, in je podan v roku 14 dni od prejema blaga.
Najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila mora kupec podjetju vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini, nespremenjeni embalaži in originalno zapakirano blago s pripadajočim izdanim računom na sedež podjetja: Ana Bajraktarevič s.p., Dunajska 74, 1000 Ljubljana. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! Na podlagi ugotovljene ustreznosti vrnjenega blaga podjetje kupcu povrne celotno kupnino naročenega blaga na predloženi transakcijski račun ali s poštno nakaznico, najkasneje v roku 30 dni po prejemu vrnjenega blaga. Po želji vam izdelke lahko tudi zamenjamo. Neposredni stroški nastali z vračilom blaga ostajajo na strani kupca.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri kupljenih izdelkih, ki niso več originalno zapakirani, saj taki izdelki zaradi higienskih in zdravstvenih razlogov niso primerni za nadaljno prodajo. Neoriginalno zapakiranih izdelkov v nobenem primeru ne zamenjamo in zanje ne vračamo denarja.

Zavrnitev naročila

Ob ugotovitvi, da naročila pod navedenimi pogoji in razpoložljivimi podatki ni možno izvesti, se le-tega lahko zavrne.
 2.  PLAČILNI POGOJI

Način plačila

 • Po predračunu

Vrednost kupnine ter stroške pakiranja in dostave nakažete na TR podjetja: Si56 0203 2025 7447 849. Kot sklicno številko ali namen plačila navajate številko naročila.

 • S sistemom PayPal

Za vrednosti naročil nad 20,00 eur je ponujena možnost plačila s PayPal-om. Ob zaključku nakupa, boste preusmerjeni na uradno stran PayPal, kjer dokončate nakup.

 • Po povzetju, z gotovino

Vrednost paketa plačate ob njegovi dostavi ali prevzemu. V primeru dostave poravnate tudi stroške poštnine, pakiranja in provizijo Pošte Slovenije.

 • Z darilnimi boni/ kuponi

Ob zaključku nakupa vnesete šifro darilnega bona oziroma kupona, ki ga imate. Končni znesek za plačilo se bo znižal za vrednost bona. Darilni bon lahko uporabite pri nakupu kateregakoli izdelka ali skupine izdelkov, pomembno pa je, da darilni bon/ kupon porabite v celoti. Če vaš nakup ne doseže vrednosti bona, ga pri naslednjem nakupu ne boste mogli vnovčiti.

Darilnih bonov ni možno zamenjati za gotovino in so uporabni izključno v spletni trgovini Mamina Maza.
 3. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Splošno

Mamina Maza; Ana Bajraktarević s.p., Dunajska 74, 1000 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju: podjetje) za namene opravljanja storitev zbira osebne podatke. Podjetje se zaveda pomembnosti varovanja vaših osebnih podatkov in zasebnosti, zato z vsako posredovano informacijo ravna skrbno.

Podjetje osebne podatke obdeluje v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov.

Obdelava podatkov

Za namene obveščanja o naročenih izdelkih in njihovega pošiljanja ter pošiljanja e-novic zbiramo naslednje podatke:

Za naročila in nakupe: ime in priimek, naslov za dostavo, elektronski naslov, kontaktno telefonsko številko.
Za pošiljanje e-novic: elektronski naslov

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja.

Namen

Osebne podatke zbiramo izključno za to, da uspešno obdelamo in odpremimo vaše naročilo, oddano preko spletne trgovine www.mamina-maza.si ali vam posredujemo e-novice.

Pravna podlaga

Osebne podatke zbiramo na podlagi vaše privolitve.

Uporaba osebnih podatkov

Osebne podatke bomo uporabili izključno za obdelavo vašega naročila in/ ali pošiljanje e–novic. Dostavni službi (Pošta Slovenije) bomo zaupali le potrebne podatke za dostavo preko spleta naročenih izdelkov.

Posredovanje osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili. Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo.

Podatki, posredovani za plačilo

Nakup izdelkov na www.mamina-maza.su je možen tudi preko plačilnega ponudnika varnega e-plačevanja PayPal, ki ga omogoča plačilni ponudnik:

PayPal (Europe), S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luksembourg.

Vsi podatki se prenašajo po varni povezavi. Ko v fazi nakupa s klikom izberete možnost plačila preko PayPal, bodo vaši podatki posredovani plačilnemu ponudniku PayPal. Plačilni ponudnik za namen izvedbe plačila uporabi podatke, ki jih je navedel uporabnik. Podjetju kot upravljavcu spletne strani www.mamina-maza.si niso posredovani plačilni uporabniški podatki in se z njimi tudi ne seznani. Dodatne informacije lahko pridobite iz izjav o varovanju osebnih podatkov plačilnega ponudnika PayPal. Z uporabo storitve PayPal se strinjate z njihovimi pogoji varovanja in obdelave podatkov.

Shranjevanje podatkov

Osebne podatke hranimo do preklica oziroma le toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili posredovani. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete.

Piškotki

Spletna stran www.mamina-maza.si uporablja piškotke Facebook za izboljšanje uporabniške izkušnje in Google Analytics za spremljanje prometa na spletni strani.

Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: info@mamina-maza.si ali po pošti na naslov: Mamina Maza, Ana Bajraktarević s.p., Dunajska 74, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Kontaktna oseba

Kontaktna oseba za varstvo osebnih podatkov je:

Direktorica: Ana Bajraktarević
telefon: 040 699 646

Drugo

V primeru spora imate pravico vložiti ugovor pri podjetju ter pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.


4.  DOSTAVA

Rok dobave

Izdelki iz zaloge bodo odpremljeni v istem dnevu oziroma najkasneje v roku 2-7 delovnih dni. Za dobavo izdelkov, ki jih ni mogoče odpremiti v predvidenem roku, vas bomo predhodno obvestili.

Način dostave

 • po pošti

Naročene izdelke vam bo v roku 2-7 delovnih dni v našem imenu dostavila Pošta Slovenije. Če boste ob dostavi odsotni, vas bo paket čakal na pošti 15 dni.

 • osebni prevzem

Za naročila oddana do 15. ure, lahko izberete osebni prevzem na sedežu podjetja: Kozmetični salon Školjka, Dunajska 74, 1000 Ljubljana. Prevzem je možen naslednji delovni dan ali po dogovoru od ponedeljka do petka 9h-13h.

Stroški pošiljanja

Stroške pakiranja in dostave nosi kupec in se obračunavajo po fiksni ceni:

 • 3,50 eur za pošiljke v vrednosti do 65,00 eur
 • 0,00 eur za pošiljke v vrednosti nad 65,00 eur
 • 0,00 eur za pošiljke v osebnem prevzemu

Pri pošiljkah poslanih z odkupnino (izbira plačila "po povzetju") Pošta Slovenije zaračunava provizijo za prenos gotovine v višini 0,98 eur za pošiljke v vrednosti do 96,00 eur oz. 1% vrednosti pošiljke za pakete v vrednosti nad 96,00 eur. Na provizijo prodajalec nima vpliva in jo mora vedno poravnati kupec. Strošku se lahko izognete z izbiro načina plačila po predračunu.

Reklamacije in vračila

V trenutku dostave in obvezno ob prisotnosti pristojne osebe preglejte blago. Morebitne poškodbe naj dostavljavec vnese v zapisnik, saj vse kasnejše reklamacije poškodb blaga dostavna služba upošteva le izjemoma, sami pa za poškodbe med transportom ne odgovarjamo.
 5. DRUGI POGOJI

Morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. Vkolikor sporazuma ne bi bilo mogoče doseči, bo spore reševalo pristojno sodišče.

Naši nasveti za nego otroške kože
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke