Slovenian  English

Ekološko Omega 3-6-9 olje za otroke, 200 ml

Razpoložljivost: Na zalogi
Proizvajalec: Viridian
Koda artikla: v-7
12.50€16.99€
Količina:

Esencialne maščobne kisline so tiste, ki jih telo ne more proizvesti samo (z izjemo omega 9) in jih moramo zato vnesti s hrano. Pomembne so za izgradnjo celičnih membran, zunanjega roba celic, ki ima vlogo "vratarja, komunikatorja in strukturne podpore".
Moderna zahodna prehrana je pogosto pomanjkljiva z esencialnimi maščobnimi kislinami. To je še posebej pomembno pri bolnikih z dermatitisi, saj so esencialne maščobe bistvene za zdravje kože.

  • "Nedavna švedska študija je vzela vzorce krvi nosečnic za testiranje ravni DHA in EPA. Sledili so dojenčkom teh mater in ugotovili, da je prišlo do inverzne povezave med stopnjo teh maščobnih kislin in pojavnostjo ekcema pri otrocih. To pomeni, da če nosečnica uživa živila ali dodatke z omega 3 maščobnimi kislinami, bo imel otrok najmanjšo možnost za razvoj dermatitisa.
  • Študija iz leta 2008, objavljena v British Journal of Dermatology, je pokazala 23-odstotno izboljšanje simptomov ekcema, po 2 mesečnem dodajanju DHA.
  • Linolna kislina se uporablja za zdravljenje ženskih motenj, kot so PMS, fibrocistične dojke in menstrualne motnje. Njena druga glavna lastnost je izboljšanje kožnih motenj.
  • Pregledni dokument, objavljen v Current Pharmaceutical Biotechnology je v več študijah dokazal koristi po 1-2 mesecih uživanju svetlinovega olja, v povezavi s srbečico, edemi in pordelosti." (vir: http://eczemafree.org)

Visoko hranljivo olje lahko dodate v sadne ali zelenjavne smoothije, solatne prelive, pomake, juhe ali ga kot začimbo dodajte na zelenjavo, v testenine, riž, krompir ... ali pa ga preprosto zaužijte z žličko.

    Otroci 1-2 leti starosti: 1 čajno žličko dnevno
    Otroci 2-6 let starosti: 2 čajni žlički dnevno
    Otroci nad 6 let: 3 čajne žličke dnevno

ekološko olje lanenih semen 3731 mg
ekološko olje konopljinih semen 523 mg
ekološko avokadovo olje 137 mg
ekološko olje bučnih semen 137 mg
ekološko olje vanilije 11 mg
ekološko olje pomarančne lupine 11 mg

zagotavlja:
alfa linolenska kislina (omega 3) 2330 mg
linolna kislina (omega 6) 1235 mg
gama linolenska kislina (omega 6) 14 mg
oleinska kislina (omega 9) 699 mg

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke