Slovenian  English

Vitamin D3 v kapljicah, 30 ml

Razpoložljivost: Na zalogi
Proizvajalec: Viridian
Koda artikla: v-4
14.59€
Količina:

Vitamin D ima pomembno vlogo v normalnem delovanju imunskega sistema, čemur je pritrdila tudi Evropska agencija za varnost hrane (EFSA). Receptor za vitamin D je prisoten v večini, če ne v vseh celicah našega telesa. Vpliva na celice prirojenega imunskega sistema in omogoča njihovo normalno delovanje.

  • Različne študije so ugotovile povezavo med pomanjkanjem vitamina D in pogostostjo pojavljanja respiratornih infekcij ter gripe.
  • Dokazano je, da vitamin D vpliva tako na prirojeno kot na pridobljeno imunost.
  • Posebno pomemben je vpliv vitamina D na prirojeno imunost, saj telo okrepi za boj proti bakterijam in virusom.
  • Dodajanje vitamina D dokazano zmanjša pogostost akutnih okužb dihal.
  • V raziskavah so dokazali pozitivne učinke vitamina D v času virusnih okužb dihal. Potrdili so, da zmanjša njihovo pogostost, skrajša čas okužbe ali ublaži njihove posledice.
  • Ob pomanjkanju vitamina D je organizem precej bolj dovzeten za razna virusna in bakterijska obolenja, ki nas nenehno obkrožajo.
  • Raziskave kažejo, da je vitamin D ključnega pomena pri aktivaciji naše imunske obrambe in da brez ustreznega vnosa ter količine vitamina D v organizmu dobro izurjene celice imunskega sistema ne morejo prepoznati patogenih mikrobov ter tako učinkovito delovati v boju proti virusom in bakterijam. 

Nad 6 mesecev: 0,5 ml dnevno s hrano ali pijačo oz. po navodilu zdravstvenega delavca.

Vitamn d3 (veganski holekalciferol) 400IU.
V osnovi olja riževih otrobov in olja pomaranče.

100% aktivne sestavine. Brez pšenice, glutena, soje, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa konzervansov ali umetnih barvil. Brez obsevanja.

Izdelki v akciji
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke